Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Erdőtűz pusztít Törökországban, több lakóházat ki kellett üríteni

Fotó: Twenty20 A kép illusztráció.
not image

Koós Alexandra

2022. június 22. - 18:21

A tűzoltók kedd estétől próbálják megfékezni az Égei-tenger partján pusztító lángokat, azonban a tűz okát még nem sikerült megállapítani.

A Bloomberg beszámolója szerint szerda reggelre már vízszállító repülőgépekkel és helikopterekkel oltották a Törökország déli részén kitört erdőtüzet, amely tegnap estétől tombol a Bordubet térségben, a partvidéken fekvő Marmaris üdülőhely közelében.

Soron kívül Tüntetések miatt részben átalakul Budapest közlekedése

A török DHA hírügynökség megerősítette, hogy mostanra 30 lakóházat is kiürítettek, azonban az erős szél miatt túlságosan gyorsan terjed a tűz, amelyet a város polgármestere, Mehmet Oktay úgy jellemzett, hogy „a helyzet nem néz ki jól”.

Az Anadolu jelentéséből kiderül, miszerint a tűzvész okát még nem sikerült megállapítani, jelenleg is vizsgálatok folynak ennek kapcsán, a lángok megfékezésében pedig közel 1600 fő vesz részt, köztük a szomszédos tartományokból érkező erősítés tagjai, valamint 20 helikopter és 14 repülőgép.

Tavaly augusztusban az ország történelmének egyik lepusztítóbb tűzvésze borzolta fel a kedélyeket, amely az erős szél és a perzselő hőmérséklet miatt jelentős pusztítást okozott Törökország mediterrán és égei-tengeri vidékének erdein, köztük Marmarisban is – számolt be a Napi.hu.

Az akkori incidens következtében legalább 8 ember halt meg, emellett számtalan állat pusztult el, sokan pedig az oltást végző csapatok felkészületlenségét és a modern eszközök hiányát okolták, valamint a török elnököt, Recep Tayyip Erdogant is kritikával illették.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.