Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

Erdogan szerint Putyin kész megegyezni és lezárni a háborút

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz (j) és Recep Tayyip Erdogan török elnök kétoldalú megbeszélése a Sanghaji Együttmûködési Szervezet (SCO) szamarkandi csúcstalálkozóján 2022. szeptember 16-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszandr Gyemjancsuk
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 20. - 12:10

A török elnök Üzbegisztánban egyeztetett az orosz elnökkel. 

Erdogan török elnök azt nyilatkozta a PBS-nek, miután Üzbegisztánban személyesen egyeztetett Vlagyimir Putyinnal, hogy az orosz elnök kész lezárni az ukrajnai háborút, mivel „elég problémásan” haladnak az ottani harci cselekmények – írja a Portfolio

„Üzbegisztánban találkoztam Putyinnal és nagyon részletesen beszéltem vele. Azt mutatta nekem, hogy kész befejezni [a háborút], amint lehetséges. Ez volt a benyomásom, mert ahogy haladnak a dolgok, az neki elég problémás” – mondta Erdogan. 

A török elnök azt is hozzátette, hogy szerinte az egy „elég komoly előrelépés”,  hogy hamarosan 200 embert érintő fogolycserét eszközölhetnek egymás között az oroszok és az ukránok. 

Erdogan azt is elmondta, hogy hogy szerinte tartós békét csak olyan megállapodás hozhat, melynek kapcsán Oroszország minden területet visszaad Ukrajnának, beleértve a Krímet is.

„2014 óta folyamatosan egyeztetek erről drága barátommal, Putyinnal. […] Sajnos nem történt előrelépés” – jegyezte meg. 

Hozzátette, hogy nem gondolkozik azon, hogy jelenleg ki áll nyerésre Ukrajnában, mivel végeredményében ezzel a háborúval szerinte mindenki veszít, ezért mindenki érdeke, hogy amint lehet, véget érjen a konfliktus.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.