Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

Szülők, figyelem: erre is érdemes lehet odafigyelni a nyári szünet alatt

TÉMÁK:
#Diákok
Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Közeleg a nyár és azzal együtt a nyári szünet, amikor a gyerekek alig várják, hogy pihenhessenek, ne kelljen tanulniuk. Ám a nyelvtanulás szempontjából ez nem a legjobb, más megoldás is van.

Talán valamelyest klisésen hangzik, hogy a folytonosságban, a rendszerességben rejlik a siker kulcsa, ám ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne igaz. Főleg akkor, ha a nyelvtanulásról van szó, hiszen pár hónap kihagyás miatt kárba mehet az eddig belefektetett munka, visszaeshet a lendület, illetve a kitűzött célok elérése is messzebb kerül.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

„A nyári szünet alatt a nyelvtanulási motiváció könnyen a nullára csökkenhet. Ha valaki hosszabb ideig nem gyakorol, nehezebben tér majd vissza a tanulási rutinba, és lesz képes újra motiválttá válni. Nem beszélve arról, hogy a nyári időszakban sok esetben több szabadidő áll rendelkezésre, ami lehetőséget ad arra, hogy több időt szánjunk a nyelvtanulásra is”

– mondta Dunay Péter.

Ezért a Speak! Nyelviskola szakmai vezetője, a Dunay-féle 100% beszéd, 0% könyv módszer megalkotója azt javasolja, hogy a diákok nyáron se hanyagolják el a tanulást. Persze lehet kicsit lazábbra venni, a heti több tanórát egyre vagy kettőre csökkenteni, kiegészítésként pedig olyan tevékenységeket választani, amelyek játszva tanítanak, pl. filmnézés idegen nyelven, angol nyelvű társasjátékok.

„Egy sportoló vagy egy zenész sem teheti meg, hogy egész nyárra szabadságot vesz ki, és az alatt egyáltalán nem edz, nem gyakorol. Elképesztően sok munka van abban, hogy valaki egy bizonyos szintig eljusson, és egyszerűen túl rövid az élet ahhoz, hogy mindig mindent, amit kis időre abbahagyunk, utána teljesen elölről vagy jóval visszábbról kelljen kezdeni”

– fogalmazott.

A Pénzcentrum szerint a szakember kiemelte, a nyelvtanulást egészen a cél eléréséig kitartóan folytatni kell, mert a rövidebb szüneteltetés is gátolhatja a további fejlődést. Ha pedig egy nyaralás lenne az, ami egy időre gátat szabna a tanulásnak, arra is van megoldás: online oktatás. Véleménye szerint az az egy-másfél óra nem fogja elrontani a kikapcsolódást, a kitartó munka pedig mindig meghozza a gyümölcsét.