Clouds
21 Budapest
Dollár
346,81 Ft
Euró
370,65 Ft
Font
431,44 Ft
Bitcoin
27,128 $

Érdemes letölteni: ez az alkalmazás riasztást küld, ha porvihar fenyeget

Fotó: Unsplash
Smart
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Időkép applikációja fogadja a jelzést, és azonnal riasztást küld a felhasználóknak, akik így időben tudomást szerezhetnek a dologról.

Korábban beszámoltunk róla, hogy március közepén egy porvihar miatt történt tömegbaleset az M1-es autópályán, amelynek következtében 41 jármű karambolozott, 39 ember megsérült, egy 44 éves budapesti férfi pedig életét vesztette.

A porvihar most még szokatlan jelenség idehaza, de a jövőben várhatóan egyre kevésbé lesz az, ezért fontos, hogy az Időkép továbbfejlesztette az applikációját, amelynek köszönhetően már bárki bejelentheti, ha porvihart észlel.

Ennek lényege, hogy a bejelentett időjárási esemény azonnal megjelenik az Időkép térképén, sőt, a rendszer rögtön értesítést küld a környéken tartózkodó felhasználóknak – derül ki az Infostart beszámolójából.

Így az app 855 ezer aktív felhasználója időben tudomást szerezhet arról, hogy vezetés közben hirtelen látástávolság-csökkenés várható, emellett jó hír, hogy az alkalmazás Androidra és iPhone-ra is letölthető ingyenesen.