Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Épületbontási munkálatok közben több autó is megrongálódott Budapesten

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. május 16. - 17:46

A rendőrség eljárást indított az ügyben, miután egy XII. kerületi épület bontása közben hétfő délután több autó is megrongálódott.

Több autó megrongálódott Budapesten, egy XII. kerületi épület bontása közben hétfő délután – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-t. A rendőrség eljárást indított.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

Kolozsi Péter elmondta: a Böszörményi út 22. alatti hatemeletes, bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak. A katasztrófavédelem keresőkutyás egysége kétszer is átvizsgálta a romokat. Sérültet nem találtak.

A helyszínre statikust hívtak. Az útszakaszt teljes szélességében lezárták – tette hozzá. A BKK Info Facebook-oldalán azt írták: a Böszörményi utat a Királyhágó tér közelében zárták le.

Emiatt az 59-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbusz terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca és az Apor Vilmos tér megállót.

A 102-es autóbusz is terelve közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmén tér felé a Szendi árok megállót sem.

Emellett a 212-es autóbusz is terelve közlekedik, nem érinti a Kiss János altábornagy utca és a Svábhegy felé a Királyhágó tér megállót sem – ismertették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresése azt közölte: ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indítottak eljárást. Az útlezárás jelenleg is érvényben van – tették hozzá.

A beruházó BBSZ Ingatlan 2022 Kft. a Facebook-oldalán azt közölte: a balesetet az okozta, hogy az irodaház felső szintje beomlott és ezért jelentős mennyiségű törmelék került az épület előtt lévő járda- és útszakaszra.

Emlékeztettek: a Böszörményi út érintett szakaszán a járdát és a parkolót a múlt hét óta kerítéssel és védőhálóval vették körbe, amelyet mindkét végén a kivitelező munkatársai őriztek. Ennek is köszönhető, hogy nem történt sérülés a beomlás során – fűzték hozzá.

A statikai vizsgálat mellett az építésfelügyelet bevonásával azt is vizsgálják, hogy a bontást végző alvállalkozó, az Alba-Fém Kft. szabályosan és szakszerűen járt-e el a munkálatok során – hangsúlyozták. A vizsgálatok eredményéről tájékoztatni fogják a közvéleményt, illetve a hatósági vizsgálatok lezárultával haladéktalanul elvégzik a veszélyelhárítást – írta Facebook.oldalán a társaság.

(MTI)