Dollár
393,99 Ft
Euró
413,00 Ft
Font
479,72 Ft
Bitcoin
16,983 $

Vendégségbe érkezett, benn égett a kigyulladt németországi házban egy magyar férfi

Fotó: Unsplash/Jay Heike. A kép illusztráció
not image

Borbély Fanni

2022. január 16. - 17:04

A társasház szenteste gyulladt ki, a 28 éves férfi azonban nem tudott elmenekülni a lángok elől.

A tragédia szenteste történt, amikor egy németországi társasház kigyulladt, melynek tetőszerkezete egy az egyben kiégett, a lángok hatására pedig az ablakok is betörtek – a tűz keletkezésekor összesen 14 ember tartózkodott az épületben, azonban csak 13-an menekültek meg.

Soron kívül Varga Mihály sérelmezi az EU halasztását az uniós pénzekről való döntés kapcsán

Mint kiderült, a 28 éves magyar férfi látogatóba érkezett Németországba, és egyik ismerősénél szállt meg szenteste, azonban ő már nem tudott kijutni az égő lakásból, s még a helyszínen életét vesztette.

A helyi rendőrség már megkezdte a nyomozást az ügyben, az eddigi információk szerint pedig egy 20 éves helyi lakost gyanúsítanak az épület felgyújtásával. Egyelőre csak annyit osztottak meg a hatóságok, hogy a fiatal férfi megharagudhatott a ház egyik lakójára, ezért bosszúból felgyújtotta az épületet.

Az RTL Híradó információi szerint az épület olyan mértékben leégett, hogy jelenleg lakhatatlan, a károk helyreállítása pedig nagyon sokba kerülne. Az RTL Klub megkereste az ügyben a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is, mely megerősítette, hogy már felvették a kapcsolatot az elhunyt férfi családjával, és kiállították a dokumentumokat, melyek a holttest hazaszállításához szükségesek.

A helyi rendőrség nyomozása pedig még mindig tart a 28 éves magyar férfi halálának ügyében.