Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

Kriptovalutával is fizethetünk az Epic Games Store-ban

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. október 19. - 01:39

Miközben a Steam elutasította az NFT-kkel és a blockchainekkel való fizetési módok implementálását, az Epic a közeljövőben fontolóra veheti a virtuális coinok alkalmazását.

A The Verge magazin információi szerint az Epic engedélyezni fogja a videojáték-megosztó platformra felkerülő azon game-eket is, amelyekben blockchain technológiával történő tranzakciókat bonyolíthatnak le a felhasználók.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Mindez azt jelenti, hogy az Epic nem zárkózott el nyíltan a kriptovalutákkal való fizetés lehetőségétől, ami pozitív irányba mozdíthatja a renoméjukat, még a konkurens Steammel szemben is, akik elmondták, nem tervezik bevezetni a virtuális coinokat a platformon.

Az Epic Games a döntésnek köszönhetően újabb fejlesztőket és júzerek vonzhat be magához, melynek révén egy szélesebb, sokkal kifinomultabb infrastruktúrát építhetnek ki, megelőzve ezzel a rivális vállalatokat.

A kriptovaluták térnyerése kapcsán fontos a nyitottság és az elfogadás, máskülönben nehéz helyzetben találhatják magukat a cégek, ezt pedig az amerikai techóriás szintúgy felismerte, ezért változtathattak stratégiájukon.

Hogy végül a Steam is követi-e majd példájukat, nehéz megmondani, egyelőre makacsul kötik az ebet a karóhoz Gabenék, ami nem véletlen, mivel egyelőre még hisznek a hagyományos módszerekben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.