Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Az Epic Games elnézést kért a karácsonyi Death Stranding fiaskóért

Fotó: Sony
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Epic Games évek óta rendszeresen megajándékozza játékosait ingyenes játékokkal, karácsonykor pedig fantasztikus címeket lehetett megkaparintani – többek között a Death Strandinget, ám volt egy kis bökkenő.

Ha a játékipar nagyjaira gondolunk, az első szereplők között szerepel az Epic Games, hiszen olyan játékok fűződnek nevéhez, mint például a Fortnite, ám az Epic Games Store-on keresztül a cég a PC-s piacot is jóval versenyképesebbé varázsolta.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Noha egy hatalmas cégről van szó, még a legnagyobbak is követhetnek el hibákat: az Epic pedig pont ezt tette idén karácsonykor. Az Epic Games Store ugyanis véletlenül és nagyon rövid időre a Death Stranding Director’s Cut verzióját tette ingyenesen letölthetővé, amikor pedig észlelték a hibát, rögtön le is vették azt.

Az eXputer szúrta ki, hogy a cég most elnézést kért a kellemetlenségért, hiszen az alapjátékot akarták volna ingyenessé tenni. Megosztották, hogy egy gyakornok figyelmetlensége miatt történt a fiaskó, aki véletlenül a Direcotr’s Cut verziót tette ingyenessé az alapjáték helyett.

A karácsonyi promócióban ugyanis a Death Stranding Standard verziója volt a eredeti ingyenes játék, a fiaskó pedig azért is kellemetlen az Epic számára, mert a kiadókkal kötött megállapodás alapján az Epic Games jogilag nem adhatta volna ki a Director’s Cutot.

A bocsánatkérés furcsasága azonban, hogy az Epic ezt a kínai Weibo közösségi médiaplatformon tette meg. Márpedig a Weibo kizárólag a Kínában élő felhasználóknak szól, így elég furcsa, hogy nem a Twitterre írták ki a magyarázatot. De a is meglehet, hogy csak nagyobb a fogyasztói bázis Kínában.