Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,612 $

Engedett a nyomásnak a BBC, visszatér a képernyőre a kormánykritikus focilegenda

MTI/EPA/TOLGA AKMEN
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Gary Linekert az követően függesztették fel, hogy élesen kritizálta a brit kormány bevándorláspolitikáját.

A 62 éves Lineker az angol labdarúgás egyik legismertebb személyisége, aki miután lezárta aktív pályafutását, televíziós műsorvezetőként folytatta a BBC-nél. Lineker a Match of The Day hétvégi futballmagazin házigazdája a kilencvenes évek vége óta.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

A múlt héten azonban felfüggesztették a BBC-nél, miután a brit konzervatív kormány által előterjesztett bevándorláspolitikai törvénytervezetet egyenesen a náci Németországéhoz hasonlította.

A közösségi médiában közzétett szavai miatt végül Lineker lekerült a képernyőről, amit a BBC azzal magyarázott, hogy a hivatalos állásfoglalás szükséges arról, miként használhatják kollégiáik a közösségi felületeket. A döntés hatalmas felzúdulást váltott ki mind a nézők, mind pedig a BBC belső köreiben is – számolt be róla a Metro.

Az egykori labdarúgó kollégái is visszaléptek a műsorvzetéstől, ezzel is támogatva Linekert, emiatt a BBC végül kénytelen volt megváltoztatni a döntését. Tim Davie, a BBC főigazgatója hétfő délelőtt közleményben jelentette be, hogy Lineker visszatér a műsorba.

Ezt követően Gary Lineker is megszólalt, elmondta, hogy örül a döntésnek, mint ahogy annak is, hogy megtalálták a megoldást, és már alig várja, hogy újra adásba kerülhessen. A BBC továbbá elnézést kért nézőitől, ami miatt a hétvégén csak korlátozottan tudta megvalósítani sportközvetítéseit.