Dollár
397,39 Ft
Euró
418,93 Ft
Font
488,09 Ft
Bitcoin
17,172 $

Az energiaválságot a fitnesztermek üzemeltetői is megérzik

Fotó: Unsplash/Danielle Cerullo
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mindenkit érint az energiaválság, ám a magyarországi fitnesztermek esetében még komolyabb sokkot okoz a jelenlegi helyzet, mint annak a idején a koronavírus-járvány: piacbővítéssel, tömeges sportrendezvényekkel és új előfizetési megoldásokkal próbálnak túlélni.

Az MTI számolt be arról, hogy Nyárasdi Zsolt, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének (MAFORSZ) elnöke a jelenlegi helyzet kapcsán megosztotta, az idei sporthét alkalmából pénteken elindítják a Hunactive elnevezésű programsorozatukat.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Kiemelte, a lakossághoz mérten Magyarország igen jelentős elmaradásban van a sportolók arányát tekintve, ugyanis a hazai mutató mintegy 4 százalékot tesz ki, szemben az uniós átlag 6 százalékkal, de példaként a svédországi 9 százalékot is megemlítette.

Nyárasdi Zsolt példaként említette, hogy nagyon alacsony a hosszú távú bérletet vásárlók aránya, ami kiszámíthatatlanná teszi a működést, ezért el kell gondolkodni új, hosszabb távú elköteleződéssel járó előfizetések kidolgozásán.

A sporthét alkalmából a MAFORSZ, a Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség, a Magyar Erőemelő Szövetség és a Sportegyesületek Országos Szövetsége közösen elindítja a Hunactive programsorozatot.

“Pénteken megmozgatjuk a Lánchidat, körbefutjuk Magyarországot, és leevezzük a Dunát” – utalt a programokra Nyárasdi Zsolt, aki emlékeztetett rá, hogy a pandémia a hazai 8-900 edzőtermek körülbelül tíz százalékát tönkretette. Arról is beszélt, hogy a továbblépéshez elengedhetetlen lenne a hazai és uniós pályázatok nagyobb arányú igénybevétele, illetve a lehetőségek jelentős bővítése.