Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Az energiaital eddig nem ismert káros hatása: komoly veszély leselkedik a férfiakra

TÉMÁK:
#Férfiak
Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A szakértők szerint azoknál, akik naponta egy adagnál több cukrozott italt isznak, 42%-kal nagyobb az esélye a kopaszodásnak.

A stressz, a helytelen táplálkozás és a különböző alapbetegségek mind ismert okai a hajhullásnak, ám egy kínai tanulmány szerint az energiaitalok is felelőssé tehetők ezért, amit az egyéb életmódbeli és étkezési szokások még tovább súlyosbíthatnak.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Az Independent szerint a pekingi Csinghua Egyetem tudósai több mint ezer 18 és 45 év közötti kínai férfit vizsgáltak meg, akik hetente egy és három liter közötti mennyiséget fogyasztanak energiaitalokból, szénsavas üdítőkből, sportitalokból, illetve rendszeresen isznak édesített teát vagy kávét.

Azonban a táplálkozási szokások mellett a kutatásban résztvevők mentális állapotát is szigorúan ellenőrizték négy hónapon át, s végül arra jutottak, hogy azok a férfiak, akik bevallották, hogy hajhullást tapasztaltak, hetente átlagosan 12 egységnyi édesített italt fogyasztottak.

Az adatok összegzése után a szakértők megállapították, hogy akik naponta egy adagnál több cukrozott italt isznak, azoknál 42%-kal nagyobb az esélye a kopaszodásnak, mint azoknál, akik nem fogyasztanak magas koffein- és cukortartalmú italokat – írta a hirado.hu.

A Nutrients című folyóiratban megjelent tanulmányból az is kiderült, hogy azoknál, akik a magas cukortartalmú italok mellett több gyorséttermi ételt és kevesebb zöldséget esznek, illetve sokat szoronganak, gyorsabb ütemben jelentkezett a hajhullás is.