Emiatt hosszabbították meg csak március 15-ig a jelenlegi korlátozásokat Magyarországon

not image

A T-800-as

2021.február.26 - 12:40

Müller Cecília országos tisztifőorvos adott választ arra a kérdésre, hogy miért csak március közepéig hosszabbították meg a jelenleg érvényben lévő korlátozásokat.

Nemrég még a nyitás lehetőségéről beszélgettek az emberek, most azonban már a harmadik hullámmal kell szembesülniük, mely egészen rövid idő alatt változtatta meg a helyzetet. Ennek betudható az, hogy március 15-ig meghosszabbították a járványügyi szabályokat.

Orbán Viktor miniszterelnök sem tudott sok pozitív hírrel szolgálni péntek reggel, és bejelentette, hogy emelt szintű készültséget rendelt el az összes hazai kórházban. A rosszabb hírek közé tartozik, hogy megjelent az ellenállóbb, veszélyesebbnek tartott dél-afrikai variáns Magyarországon.

Müller arra a kérdésre is válaszolt, hogy miért csak március 15-ig hosszabbították meg a járványügyi korlátozásokat, és az azokhoz köthető szabályokat. Lehet arra számítani, hogy két hét után javul a helyzet?

„Ezt még nem tudjuk pontosan megítélni, azonban látjuk azt, hogy nagyon gyorsan változik most a járvány dinamikája. Két hétnél tovább azt gondolom, hogy senki nem lát jelen helyzetben.” – hangsúlyozta Müller.

Újabb illegális házibulizókat kapcsoltak le a budapesti rendőrök

„Tehát az intézkedéseknek időtartamát olyan időre tudjuk megszabni, aminek körülbelül látjuk a folyamatát és a becsléseink, a számításaink körülbelül ennyi időre engednek következtetni. Hosszabb távra jelen változó helyzetben nem lehet érdemben még nyilatkozni.”