Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Egyre emelkedik a zöld rendszámos autók aránya Magyarországon

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Múlt hónapban majdnem rekord született, ugyanis összesen 2098 pár zöld rendszámot adtak ki, s ennél több környezetkímélő jármű eddig csak egyszer, 2022 márciusában került forgalomba.

A villanyautosok.hu beszámolójából kiderül, hogy egyre emelkedik a zöld rendszámos autók aránya hazánkban, idén februárban pedig majdnem rekord született: összesen 2098 pár zöld rendszámot adtak ki, s ennél több környezetkímélő jármű eddig csak egyszer, 2022 márciusában került forgalomba.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

Ám tekintettel arra, hogy március 31 napos hónap, február pedig csak 28, napra lebontva tulajdonképpen mégis rekordról lehet beszélni, illetve különösen szép eredménynek mondható ez annak fényében, hogy mindenhonnan azt hallani, a magas kamatok és az áremelkedés miatt befagyott az autópiac.

Illetve az is nyilvánvalóvá vált, hogy továbbra is népszerűbbek a tisztán elektromos járművek, mint a tölthető hibridek, hiszen 2021 nyarától minden hónapban több villanyautóra került zöld rendszám, mint PHEV-re, bár februárban csak 1258 darab tisztán elektromos jármű került az utakra.

Emellett meglepő, hogy a tölthető hibridek száma képes volt kitörni az 550-700 közötti sávból, amelyben több mint két éve ingadozik, mivel februárban összesen 819 hibridre került zöld rendszám, s ez abszolút rekord, soha nem volt még ennyire erős hónapja a PHEV-eknek.