Emberségből ötös: floridai strandolók élőláncot alkotva mentettek ki egy bajbajutott fürdőzőt

Fotó: Unsplash/Subtle Cinematics
not image

Borbély Fanni

2021. április 19. - 10:28

Egy floridai tengerparton több mint egy tucat ember fogott össze, hogy élőláncot alkossanak, és az öböl durva dagályával dacolva kimentsék a bajbajutott úszót.

Briana Stelmachers és családja szerdán a Panama City Beach-i Emerald Isle üdülőhely előtt heverészett, amikor meghallották, hogy egy nő segítségért kiált.

Az árapályban egy kislány tűnt fel, egy nő pedig sikeresen kiúszott, hogy megmentse, ám a mentési erőfeszítésekben résztvevő második nő maga is elakadt a mentésben.

Ekkor Ryan, Briana férje felkapta szörfdeszkáját, és megpróbálta megmenteni a nőt, de a hullámok túl nagyok voltak, ezért küzdenie kellett, hogy elérje. Ryan később “egy lépés előre, három lépés hátra” jellegűnek írta le a mentésre vonatkozó erőfeszítéseiket.

“Amikor a férjem kiment oda és láttam, hogy küzdenek, kicsit pánikba estem, de teljesen ismeretlenek is segítettek, ugyanis addig vigyáztak a kislányomra és a fiamra, amíg én is segítettem a többieknek, hogy mindenki épségben kijusson a vízből” – mondta Briana a WMBB-nek.

A biztonságos visszatérést végül annak köszönhette az úszó, hogy több tucat ember fogott össze a tengerparton, hogy élőláncot alkossanak és megmentsék a fürdőzőt.

Loredana Lupei felvette a mentést, és közzétette a videót a Storyfulon, amelyen látszik, ahogy az emberek ujjonganak, miután mindenkit biztonságosan kimenekítettek a partra – írja a New York Post.