Dollár
435,26 Ft
Euró
424,88 Ft
Font
487,68 Ft
Bitcoin
19,227 $

10 éven át kényszerített munkára egy férfit egy nagykőrösi férfi

Fotó: Unsplash/Syarafina Yusof
not image

Takács Petra

2022. szeptember 2. - 13:05

Nagyon súlyos a vád, addig a gyanúsított személy mindent tagad.

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) egy 42 éves nagykőrösi férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy tíz éven át kihasznált egy jelenleg 29 éves férfit, akit napi 10 óra fizikai munkára kényszerített és bántalmazott – közölte a rendőrség honlapján a PMRFK pénteken.  

Azt írták: az áldozat mintegy 10 éve élt egy nagykőrösi családnál, ahol munkát kínáltak neki, de egy idő után korlátozták a mozgását. Rendszeresen megverték, éheztették, fizetség nélkül dolgoztatták, fizikailag és lelkileg megnyomorították.

Tisztálkodási lehetőségeit korlátozták, fekhelye a ház udvarán volt – csak akkor engedték be az előszobába vagy a garázsba, ha esett az eső vagy nagyon hideg volt. Testét számos sérülés borította, rugdosták, ököllel verték, léccel, fadarabbal, slaggal csépelték – sorolta a rendőrség.

A férfi többször próbált megszökni, de mindannyiszor megtalálták, majd megverték. Utolsó próbálkozása után öccse vette magához, ő tett feljelentést az ügyben.   A Pest megyei rendőrök kedden fogták el a gyanúsított 42 éves férfit, akinek letartóztatását a bíróság elrendelte.

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint senkit nem kényszerített munkára, dolgozójának megfelelő lakhatási körülményeket biztosított, napi háromszor etette. Ugyanakkor az igazságügyi pszichológus szerint az áldozat beszámolja logikus és élményszerű – írta a rendőrség.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.