18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Ismét emberi maradványokat találtak a szárazság sújtotta Egyesült Államokban

Fotó: A vízszint csökkenése miatt felszínre került második világháborús Higgins-csónak roncsa a Mead-tóban a Nevada állambeli Boulder közelében 2022. július elsején. Az Egyesült Államok legnagyobb mesterséges tavának vizszintje kritikus szintre, 319,2 méteres, tengerszint feletti magasságra süllyedt vissza az ország délnyugati részét és a Colorado vízgyűjtőjét sújtó szárazság miatt. Ez az eddigi legalacsonyabb vízszint a víztározó 1937-es feltöltődése óta. A folyó, illetve a gyűjtőtó biztosítja többek között Las Vegas, Los Angeles és San Diego ivóvízellátását. MTI/EPA/Carloine Brehman
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 8. - 18:02

A hatóságok szerint a víz csökkenése ebben az ütemben folytatódik majd, így újabb és újabb csontvázdarabokat találhatnak.

A jelentések szerint immár a negyedik, egyelőre azonosítatlan csontvázmaradványokat találták meg az Egyesült Államokban, ezúttal a nevadai Swim Beachnél, miközben a tó az elmúlt 80 év legalacsonyabb vízszintjét érte el a szárazság következtében.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A helyszínen tevékenykedő halottkém közölte, miszerint a holttest személyazonossága nem ismert, mint ahogyan a halál módja sem, így továbbra is folytatják a vizsgálatokat – derül ki a The Guardian beszámolójából.

Az Egyesült Államok nyugati részén kialakult súlyos szárazság miatt a Mead-tó víztározója is egyre csökken, ez azonban rendkívüli kockázatot jelent annak a 25 millió embernek, akik számára létfontosságú lenne a vízforrás.

A szárazság miatt a mellékfolyók is kiapadtak, amely veszélybe sodorta a kulcsfontosságú vízenergia-termelést, valamint megkárosította a több száz kilométerre fekvő, népszerű üdülőhely turizmusát is, azonban a víz visszahúzódása következtében előkerülő holttestek is egyre nagyobb gondot jelentenek.

Májusban a csónakázók egy hordót találtak, amelyben egy olyan férfi maradványait találták meg, akit feltehetőleg az 1970-es és 80-as években lőhettek le, egyesek pedig úgy vélik, hogy a maffia keze lehetett a dologban.

Egy hét múlva egy szörföző testvérpár bukkant rá a homokzátonyon heverő csontvázra, bár ennek kapcsán úgy vélik, valószínűleg nem gyilkosság történt. Később pedig ismét csontvázdarabokat találtak, akkor egy népszerű strandon, a hatóságok pedig attól tartanak, hogy a szárazság miatt további emberi maradványok is előkerülnek majd.