Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Ennyi embercsempész van jelenleg a magyar börtönökben, nagy terhet jelentenek

Fotó: Összeroncsolódott személyautó a főváros IX. kerületében, a Gyáli út és Illatos út kereszteződésében lévő felüljárónál 2022. április 9-én. A rendőrök április 9-re virradóra egy lengyel hatósági jelzésű, Budapest felé tartó autót akartak ellenőrizni az M5-ös autópályán, az illegális migránsokat szállító autó vezetője azonban nem állt meg a rendőri jelzésre, hanem több közlekedési szabályt megszegve továbbszáguldott a XIX. kerület felé. A gépjármű végül a felüljáró oszlopának hajtott. Az autóban négy - magát albán állampolgárnak valló - utas volt, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, őket a mentők vizsgálatra kórházba vitték. A kocsit vezető 25 éves szerb férfit a helyszínen elfogták és előállították. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Takács Petra

2022. augusztus 1. - 13:17

Egyre nagyobb terhet jelentenek az embercsempészek Magyarország számára, sokkal többen vannak, mint korábban.

Napi szinten fognak el határsértőket, illegális bevándorlókat, és jól látni, hogy igazi trenddé vált az embercsempészet. Emiatt minden eddiginél több embercsempész akar a magyar hatóságok horgára, noha köztudott, hogy hosszú éveket is kaphatnak az ehhez hasonló illegális tevékenységet folytatók.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

Nem egyszer láthattunk már halálos balesetet is, arra is volt példa, amikor egyszerre többen veszítették életük egy furgonban menekülés közben. Az embercsempészek nemcsak hogy többen lettek, erőszakosabbak és veszélyesebbek.

Gulyás Gergely a szombati Kormányinfón erősítette meg, hogy jelenleg 2 ezer embercsempészt tartanak fogva Magyarországon. Az embercsempészek 88%-a külföldi állampolgár, akiknek 97%-a férfi, tehát nagyon kevés nő áll embercsempésznek.

A sok embercsempész miatt a Belügyminisztérium bővítette a börtönök kapacitását, amik jelenleg elegendőek, de Gulyás szerint nagy terhet jelentenek. Emiatt is támogatják a bűncselekményt elkövetők kiadatását, akik már nem térhetnének vissza Magyarországra.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.