Embercsempészt és majdnem két tucat illegális bevándorlót fogtak a rendőrök

Fotó: Facebook/Magyar Rendőrség
not image

Takács Petra

2021. július 23. - 11:03

Az osztrák rendszámú autót egy bosnyák származású férfi vezette, rakodóterében pedig 22, saját bevallásuk szerint szír állampolgár tartózkodott.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján a 8-as számú főúton, Inota közelében állítottak meg egy osztrák honosságú autót 2021. július 22-én 10 óra 30 perc körül, amit egy 41 éves bosnyák férfi vezetett.

Az Ausztria felé haladó gépkocsiban a sofőrön kívül huszonkét személy utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat – olvasható a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság police.hu oldalon megjelent közleményében.

Fotó: police.hu

A járművezetőt előállították, vele szemben embercsempész és bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul eljárás. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.