Clouds
21 Budapest
Dollár
375,13 Ft
Euró
399,84 Ft
Font
457,98 Ft
Bitcoin
28,484 $

Elvontatta a sevillai buszt a Barcelona, már nyolc ponttal előzik a Real Madridot

MTI/EPA/Alejandro Garcia
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Ez a forduló a katalánoké volt, az első hatból csak Xavi csapata tudott győzni.

Amennyire létfontosságú volt a Valencia elleni hétközi győzelme a Real Madridnak, annyira betett nekik Benzema sérülése, amit a mai, Mallorcán elszenvedett vereségük is igazolt. Ancelottiéknak pedig nagyon úgy tűnik, hogy elúszik az idei címvédés.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

A Barcelona ugyanis ezúttal sem tette meg azt a szívességet, hogy pontot hullajtson, pedig a 16. helyen tanyázó Sevillának nagyon kellett volna a siker, hiszen alig két pontra vannak a kiesőzónától.

Úgy tűnt, hogy a passzív, leginkább védekezésre épülő stratégiájuk be is válhat, mivel a Barcelona sikertelenül kereste a rést a pajzson az első félidőben, aztán a másodikra csak megtalálták a receptet.

Jordi Alba 58. percben szerzett találatával jelezték a katalánok, hogy ez a tikitaka már nem az az erőtlen és kiszámítható fajta, amit az elmúlt években láttunk, hanem taktikus, veszélyes, és ami a legfontosabb: hajszálpontos.

Az egygólos előnyt Gavi és Raphinha tíz-tízperces különbségekkel gyorsan megtriplázta – mindkét támadás tökéletesen végigjátszott, befejezőemberre komponált volt, Raphinha nem mellesleg fantasztikusan játszott a második félidőben. A Barcelona pedig végül magabiztos győzelmet aratott a Camp Nouban, nyolc pontra növelve az előnyét a bajnokság élén.