Elveszett egy kislány Ferenc pápa szentmiséje alatt

Fotó: Résztvevők Ferenc pápa Kossuth téri szentmiséjén a Szent István-bazilikánál felállított kivetítők előtt az egyházfő háromnapos magyarországi apostoli látogatásának harmadik napján, 2023. április 30-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy család számára pillanatok alatt rémálommá vált ez a nap, amikor a gyermeküknek nyoma veszett a tömegben.

Mint ismeretes, Ferenc pápa néhány napra hazánkba látogatott, amelynek során többek között Orbán Viktor családjával is találkozott. A pillanatot videón és számos fotón rögzítették, így kiderült, hogy az unokák is lehetőséget kaptak arra, hogy bemutatkozzanak a világ legismertebb emberének.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

De természetesen azt is megörökítették, amikor a Szentatya pápamobillal érkezett meg a Kossuth térre, miközben folyamatosan köszöntötte a híveket, majd a szentmisére is sor került, amelyet ezrek kísértek figyelemmel.

A megjelentek áhítattal figyelték a pápát, ám egy család számára a meghitt esemény hirtelen félelembe fordult át, amikor rájöttek, hogy nyoma veszett a kislányuknak a tömegben – derül ki a Blikk beszámolójából.

Ezt követően a helyszínen lévő rendőröktől kértek segítséget, akik azonnal a gyermek keresésére indultak. Szerencsére hamar megtalálták az egyedül sétáló kislányt, akit a szülei könnyes szemmel öleltek magukhoz.