18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Élve elégette két lányát és négy unokáját egy férfi

Fotó: Unsplash/Abuzar Xheikh
not image

Kornis Vivien

2021. október 18. - 21:27

Élve égette el két lányát és négy unokáját egy férfi Pakisztánban, miután egyik gyermeke szerelemből házasodott meg, apja akarata ellenére.

Manzur Husszein a The Sun beszámolója szerint felgyújtotta a házat, melyben lányai, a 35 éves Khursid Mai és a 19 éves Fauzia Bibi, valamint a nővérek férjei együtt éltek. A két nő és a négy gyermek úgynevezett becsületgyilkosság áldozataivá váltak, miután Fauzia nem az apja által megszervezett kényszerházasság helyett szerelemből ment férjhez. 

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Fauzia férje, Mehboob Ahmad nem volt otthon a gyilkosság idején, amikor hazatért, a család otthona lángokban állt. Ahmad elmondta, hogy a szemtanúk Mnazur Husszeint és Szábir Husszeint is látták a helyszínről elmenekülni. 

Khursid, Fauzia, Fauzia és Mehboob négy hónapos fia, és Khursid kettő, hat és 13 éves gyermekei is életüket vesztették a tűzben. Egy hetedik személy, vélhetően Husszein testvére szintén meghalt.

A Human Rights Watch emberi jogi szervezet 2019-es jelentése szerint Pakisztánban évente mintegy 1000 becsületgyilkosságot követnek el. A VIlággazdasági Fórum 2020-as, nemek közti egyenlőségről szóló jelentése szerint Pakisztán a legrosszabban teljesítő országok között szerepel. 

A becsületgyilkosságok áldozatai szinte kizárólagosan nők, akikről a férjek, apák, más férfi családtagok úgy vélik, hogy szégyen hoznak a családra. Sok becsületgyilkosságot egyáltalán nem jelentenek be, vagy a családtagok öngyilkosságnak vagy természetes halálesetnek állítják be azokat.

Pakisztánban egészen 2016-ig lehetősége volt a gyilkosoknak arra, hogy elkerüljék a felelősségrevonást, ha az áldozat családja úgy akarja. A jogi kiskaput három hónappal azután számolták fel, hogy Quandeel Baloch modell, nőjogi aktivista saját öccse áldozatává vált, mert “szégyent hozott a családra.”

Banaz Mahmod brit szépségterapeutát saját családja erőszakolta meg, rugdosta össze, taposta agyon és fojtotta meg, majd temette el egy birminghami ház hátsó kertjében egy bőröndbe rejtve. Mindezt azért, mert a húsz éves lány szerelembe esett.