Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

12 eltűnt személyt keresnek, 21 fő életét vesztette a malajziai földcsuszamlás miatt

Fotó: A katasztrófa helyszíne Batang Kaliban 2022. december 16-án, miután földcsuszamlás történt a malajziai fővárostól 50 kilométerre fekvő település biogazdaságának kempingjében. Kilenc ember életét vesztette, huszonötöt még keresnek. MTI/EPA/Fazry Ismail
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A rendőrség arra gyanakszik, hogy a kempinget két éve illegálisan üzemeltették, így várhatóan büntetőeljárás indul a tulajdonossal szemben.

A malajziai mentőszolgálatok továbbra is keresnek 12 személyt, akik azután tűntek el, hogy a fővárostól, Kuala Lumpurtól északkeletre lévő kempingben földcsuszamlás történt, amelynek következtében 21 fő, köztük öt gyermek életét vesztette.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

A katasztrófavédelem munkáját meglehetősen akadályozta a pénteken kialakult heves esőzés, szombaton kora reggel viszont folytatni tudták a keresést, amelynek érdekében kotrógépeket, ásókat, lapátokat és mentőkutyákat is bevetettek.

A hatóságok szerint 94 ember tartózkodott a biofarm területén létrehozott Batang Kali kempingben, amikor a hegyoldal egy része leomlott. Emiatt több fa kidőlt, valamint jelentős mennyiségű sár zúdult le, amely körülbelül egy hektárnyi területet, köztük a kempingezők sátrait borította be.

Eddig 21 holttestet találtak, s hét főt, köztük három szingapúri állampolgárt kórházba szállítottak, miközben megfeszített tempóban zajlik a munka, hogy megtalálják az eltűnt 12 személyt – derül ki az Al Jazeera beszámolójából.

Emellett úgy tűnik, hogy a biofarm üzemeltetőinek nem volt hivatalos engedélye ahhoz, hogy kempinget létesítsenek, a rendőrség pedig arra gyanakszik, hogy immár két éve üzemeltették illegálisan a helyet, így várhatóan büntetőeljárás indul a tulajdonossal szemben.