Elszórtan záporokra, de leginkább napsütésre számíthatunk csütörtökön

Fotó: Unsplash/mosi knife
not image

Borbély Fanni

2021.július.22 - 07:31

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint néhol záporokkal tarkított, de többnyire napsütéses idő vár ránk csütörtökön.

Éjszaka többnyire derült vagy kissé felhős lesz az ég, de az ország északkeleti harmadában összeállhatnak a felhők. A nappali órákban gomolyfelhős időre van kilátás sok napsütéssel. Szerda estig a keleti országrészben, csütörtökön az Északi-középhegységben alakulhat ki egy-egy zápor.

Az északi, északkeleti szél napközben időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 30 fok között valószínű.

Eközben Európában: a Brit-szigetek felett van annak a hatalmas anticiklonnak a középpontja, amely Európa nagy részének időjárását meghatározza. Ennek hatására többnyire napos és száraz az időjárás, de az anticiklon peremén Kelet- és Közép-Európában előfordulnak olyan területek, ahol hidegfront vagy magassági hidegcsepp miatt több a felhő, és záporok, zivatarok is kialakulnak.

Egy-egy helyen a hevesebb zivatargócokból jelentős mennyiségű csapadék is előfordul. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárásában annyi változás lesz, hogy eltávolodik térségünkből a hidegcsepp, ezért csökken a csapadékhajlam.