Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

Kicsit elszámolta magát egy motoros, kicsúszott a nedves úton (videó)

Fotó: Unsplash/sebastiaan stam A kép illusztráció.
Baleset
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szerencsére nem történt komolyabb baleset, és a többi közlekedő is segítségére sietett, érdemes fokozottan ügyelnie minden motorosnak most, hogy ilyen szokatlanul enyhe az időjárás.

A Magyar Közút ismét egy tanulságos videóval érkezett az Instagramon, s egy igen aktuális témával hívták fel a motorosok figyelmét arra, hogy még a szokatlanul tavaszias időjárás közepette is fokozottan kell figyelni az utakon.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Ahogy azt mindenki megtapasztalhatta, az elmúlt egy hónapban az évszaktól eltérően már-már tavaszias volt az időjárás, a kedvezőbb idő pedig sok motorost vonzott az utakra.

Ugyanakkor a téli időszakban is fontos, hogy fokozottan figyeljenek a két keréken közlekedők: noha nappal eddig sokszor röpködtek a pluszok és szárazabb volt az időjárás, a reggeli órákban sokszor volt párás, nyirkos idő, amitől a burkolat alattomos módon lehet csúszósabb, nyálkás.

A bejegyzésben rámutattak, bár a héten úgy néz ki, az évszaknak megfelelő, vagyis téliesebb idő várható, a motorral közlekedőknek is érdemes megfogadnia tanácsaikat:

  • hűvösebb időben a gumik tapadása nem lesz annyira hatékony, érdemes emiatt óvatosabban vezetniük;
  • figyelniük kell, hol nedves a burkolat (ez lehet akár egy 1-2 méteres árnyékos szakasz is), ott szintén a lassabb haladás lehet kifizetődő;
  • továbbá ugyanilyen fontos a megfelelő motoros öltözet, ruha, protektorok használata.

Az újév első napján történt kisebb motoros kicsúszás miatt érdemes a fentieket megfogadnia közlekedőknek, hiszen meleg időben, kicsit nedves úton, ha csak egy kicsit nagyobb sebességgel veszünk be egy ívet az optimálisnál, könnyen megtörténhet a baj. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a motorosnak és a motornak sem történt nagyobb baja (ezért fontos a megfelelő öltözet) és az autósok is rögtön a segítségére siettek: