Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Elsüllyedt thai hadihajó: 29 embert még mindig keresnek

Fotó: MTI/AP/ Thaiföldi Haditengerészet
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A heves széllökések miatt következett be a baleset, melynek következtében a thaiföldi haditengerészet egyik hajója elsüllyedt, a fedélzetén mintegy 106 tengerésszel.

A BBC jelentése szerint jelenleg is nagy erőkkel keresik az eltűnteket, miután a thaiföldi haditengerészet HTMS Sukhothai elnevezésű hajója a heves szél miatt felborult és elsüllyedt, a fedélzetén mintegy 106 tengerésszel. A mentőcsapatok 76 embert már kimentettek, ám jelenleg is 29 embert tartanak nyilván eltűntként.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

A HTMS Sukhothai hajó a Thai-öbölben járőrözött, amikor a Prachuap Khiri Khan tartományban lévő Bangsaphan körzet mólójától mintegy 32 kilométerre nagyon rossz időjárási körülmények közé került: a heves szél következtében tengervíz került a hajó fedélzetére, mely kiiktatta a hajó elektromos rendszerét.

A Thai Királyi Haditengerészet a baleset után három fregattot és két helikoptert küldött a hajóhoz mobil szivattyúgépekkel, hogy megpróbálják eltávolítani a vizet, ám a küldetés a heves szél miatt lehetetlennek bizonyult, s ahogy egyre több víz áramlott a hajó fedélzetére, lassan süllyedni kezdett.

A legfrissebb információk szerint kedd kora reggelig a haditengerészet 76 tisztjét mentették ki a vízből, ám a hajók és a helikopterek jelenleg is a helyszínen vannak, mivel 29 embert továbbra is keresnek, akik még mindig a vízben vannak. 11 embert szállítottak kórházba.