Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,606 $

Megtalálták az elrabolt négyéves kisfiú holttestét

Fotó: Rendőrök az amszterdami Lange Leidsedwarsstraaton elkövetett lövöldözés helyszínén 2021. július 6-án. A támadás célpontja Peter R. de Vries neves holland újságíró volt, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrség három embert őrizetbe vett. MTI/EPA/ANP/Laurens Bosch
not image

Hujber Dávid

2022. január 18. - 07:20

A holland rendőrség hétfő késő este találta meg annak a belga gyermeknek a holttestét, akinek eltűnése ügyében öt nappal korábban két országra kiterjedő nagyszabású keresőakciót indítottak.

A rendőrségi jelentésből kiderült, hogy a négyéves Dean Verberckmoes holttestét egy dél-hollandiai tartományban találták meg. Ez közvetlen azután történt, hogy az ügy kapcsán a nap folyamán letartóztattak egy férfit Hollandiában.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A holttestet egy olyan területen fedezték fel, ami népszerű a holland turisták körében és egy árvízvédelmi gát részét képezi. A holttest a Neeltje Jansnál feküdt, már halott volt a gyermek, amikor rátaláltak.

Az ügy kapcsán letartóztatott férfi 34 éves és belga állampolgár, akit a helyszíntől mintegy 120 kilométerre fogtak el Meerkerk városában – írja az AFP. A fiút szerdán látták utoljára az Antwerpen melletti belga Sint Niklaas városában a férfi társaságában, akit Dave De K. néven azonosítottak.

Páncéltörő fegyvereket küld az Egyesült Királyság Ukrajnának, Oroszország vár

A férfi rendszeresen vigyázott a fiúra és annak kishúgára, amit a gyermek édesanyja erősített meg. A férfinak csütörtökön kellett volna elvinnie a gyereket a nagyszüleihez, majd amikor ez nem történt meg, az anyja bejelentette fia eltűnését. Este 10 órakor találták meg a holttestet, arról egyelőre nem esett szó, hogyan végezhettek a kisfiúval, illetve mik lehettek az indítékok.