Megoldódtak az előválasztás informatikai problémái, lerövidült a regisztráció

Fotó/Illusztráció: Fekete-Gyõr András, a Momentum elnöke kijön a szavazófülkébõl az önkormányzati választáson a II. kerületi Bem József téri 1-es számú gondozási központban kialakított 66-os számú szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Mónus Márton
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 26. - 14:09

A Momentum beszámolója szerint tízszeresére növelték az online kapacitásokat, ezért lerövidült az előválasztáshoz szükséges regisztráció ideje.

A múlt hétvége folyamán, az előválasztás első napján teljesen összeomlott az informatikai rendszer, amely miatt hétfőre kellett tolni a voksolás kezdetét és meg kell hosszabbítani az előválasztás határidejét.

A rendszert végül sikerült is hétfőre összeszedni, azonban az online regisztrációval is felmerültek problémák, nagyon kevés ember volt nagyszámú szavazni vágyóra, így nagyon hosszú volt a voksolás ideje.

A Momentum azonban vasárnap bejelentette, hogy már néhány perc alatt regisztrálni az online előválasztásra – írja a 168 Óra. A párt beszámolója szerint az elmúlt pár napban sikerült megtízszerezniük a kapacitásaikat.

A párt hozzátette, hogy újra vannak elérhető, szabadon foglalható időpontok az előválasztás online rendszerében. Így tehát ha minden továbbra is ütemtervszerűen megy, meglehetősen könnyedén lehet az előválasztásra regisztrálni.

A szervezők arra kérik azokat, akik eddig nem tudtak, de online módon szeretnének szavazni, hogy regisztráljanak újra, amely mindennap reggel 9 és este 9 között van lehetőségük.