Előválasztás: alakul az újabb csörte, a Momentum szavazatvásárlással vádolja az MSZP-t

Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt-PM szövetség vezetõje (k), valamint Laskovics Diána (b) és Király József (j), az Összefogás országgyûlési képviselõjelöltjei a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban tartott lakossági fórumukon 2014. március 24-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 28. - 20:09

Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti előválasztási képviselőjelöltje számolt be részletesen az esetről.

Bodrozsán a saját közösségi oldalán számolt be arról, hogy a szombati nap folyamán tömegével buszoztattak embereket a szavazósátorhoz, valamint 2000-4000 forintokkal próbálták rávenni őket, hogy szavazzanak a szocialista jelöltekre.

Mint fogalmazott, a füle hallatára próbálták tisztességtelenül rávenni az előválasztási ellenfeleit, hogy az MSZP színeiben Kecskeméten induló Király Józsefet, a miniszterelnök-jelölti versenyben pedig Karácsony Gergelyt támogassák.

Bodrozsán közölte, hogy az eset bizonyítására több felvétel is készült, amelyet azóta eljuttatott az Országos Előválasztási Bizottsághoz, amelyet arra kért, hogy tiltsák el a szocialistákat a további jogsértésektől, választási csalás miatt pedig léptessék vissza Király Józsefet.

„Álláspontom szerint a fenti cselekmény sérti az előválasztás tisztaságát, valamint az előválasztásban történő önkéntes részvételre vonatkozó alapelveket. Továbbá alkalmas arra, hogy a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőséget tisztességtelen és etikátlan módon Király József javára és a többi jelölőszervezet és jelölt hátrányára változtassa meg”

A Momentum kecskeméti jelöltje a posztban beidézte a közös értéknyilatkozat két pontját, a négyes és hetes pontokat, amelyekbe szerinte ütközik a szocialisták szavazóutaztatása, ezért is kéri Király visszaléptetését.

Bodrozsán kiemelte, hogy ellenfele nem először sértette meg az etikai nyilatkozatban vállaltakat és bár eddig türelemmel állt hozzá, most már betelt a pohár. Mint fogalmazott, tisztességes és becsületes politizálást szeretne, ugyanezt várja társaitól is.