Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Előszeretettel járnak át Horvátországból Magyarországra vásárolni

Fotó: Nodar / Twenty20

Bense Róbert

2022. augusztus 10. - 17:34

Nem feltétlenül lennének rászorulva, ennek ellenére dübörög a bevásárlóturizmus.

Míg a magyarok leginkább nyaralni járnak horvát szomszédainkhoz, addig onnan főképp bevásárolni igyekeznek Magyarországra, és még úgy is megéri nekik, ha 40-50 kilométert kell utazni a magyar bevásárlóközpontokig.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

A Jutarnji list című lap újságírói Kotorban és Nagykanizsán tartottak tesztvásárlást, és még úgy is megérte nekik átjönni, hogy oda vissza nagyjából 5200 forintnyi kunát eltankoltak – írta meg a VG.hu.

Zágrábban még feltűnőbb volt a helyzet, míg Magyarországon hozzávetőlegesen 20 ezer forint környékén jött ki egy nagybevásárlás, addig a horvát fővárosban ez inkább 30 ezer körül volt, és szinte minden termék magasabb árszintet képviselt.

A legnagyobb különbség a nálunk amúgy hatósági áras csirkemell esetében volt, csaknem 40 kuna, ami a 2000 forintot is meghaladja, de a kozmetikumok és a háztartási termékek is olcsóbbak Magyarországon.

Azt azért érdemes hozzátenni, hogy Horvátországban a nettó minimálbér nagyjából 30 ezer forinttal több, mint itthon, arról nem is beszélve, hogy szomszédainknál jövő év elejétől már bevezetik az eurót, míg Magyarországon ez még nagyon távoli. Az infláció ugyanakkor mindkét országban jelentősen megugrott.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.