Elon Musk újabb bizonyítéka arra, hogy léteznek a földönkívüliek

MTI/EPA/Andrew Gombert
Tudomány
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója tőle megszokott módon nyilatkozott a földönkívüli intelligens civilizációk létezéséről.

Legutóbbi Twitter-bejegyzésében Elon Musk egy grafikont vázolt fel, amelyen azt mutatta be, miként változott a kamerák technológiája, miközben az ufóészlelésekhez használt eszközök által készített felvételek minősége konstansan gyenge maradt.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

A viccesnek szánt tweetje hamarosan virálissá vált a közösségi médiában, a posztját meg maga a Twitter alapítója és vezére, Jack Dorsey is lájkolta.

Elon Musk régóta hangoztatja idegenekkel kapcsolatos szkepticizmusát, egyik februári interjújában arról beszélt, hogy tudomása szerint nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy a Földet valaha is meglátogatták volna földönkívüli létformák:

„Őszintén úgy gondolom, hogy azonnal tudnánk róla, ha E.T. köztünk járna, legalábbis ebben reménykedem” – mondta Joe Rogan podcastjében a Tesla fejese.

„Ha azt szeretnék, hogy kapcsolatba lépjünk velük, akkor szimplán leereszkednének hozzánk az utcára, és azt mondanák, ‘Hé, én egy idegen vagyok, gyertek, találkozzunk!'”

Természetesen az összeesküvés-elméletek rajongóiról sem szabad megfeledkeznünk, sokan ugyanis meg vannak győződve róla, hogy Elon Musk maga is földönkívüli civilizációk sarjaként tevékenykedik bolygónkon, és azért igyekszik minél hamarabb megépíteni marsi rakétáit, hogy végül hazajuthasson.