Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Elon Musk a Twitteren válaszolt Zelenkszkij kritikájára

Fotó: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója látogatást tesz a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2021. augusztus 13-án. MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul
not image

Koós Alexandra

2022. október 5. - 00:48

Az elnök és a Tesla vezérigazgatójának „írásos párbaja” nem most kezdődött, ugyanis Musk korábban szavazást indított arról, hogy a donbászi és krími lakosok döntsék el, hol szeretnének élni.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij látszólag nevetségessé tette a milliárdost Twitteren, amikor Muskhoz hasonlóan szavazást indított arról, hogy a követők melyik Tesla vezérigazgatót kedvelnék jobban, vajon azt, amelyik Ukrajnát támogatja, vagy pedig azt, aki Oroszország mellett áll?

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Nem sokkal később meg is érkezett a válasz Elon Musktól, aki állította, hogy továbbra is elszántan támogatja az országot, de meggyőződése, hogy a háború masszív eszkalációja hatalmas károkkal jár Ukrajnára és a világra nézve – írta a Sky News.

A Bloomberg szerint a milliárdos eléggé magára haragította az ukránokat, amiért több Twitter bejegyzésben is arra sürgette Ukrajnát, hogy keressen tárgyalásos megoldást az orosz invázióra, valamint végleg adja át a Krímet.

Először szavazást indított, amelyben arra kérte a Donbászban és a Krím-félszigeten élő polgárokat, hogy döntsék el, Oroszországban vagy Ukrajnában szeretnének-e élni, ráadásul ezt épp azután tette meg, hogy Vlagyimir Putyin négy ukrán régió annektálását jelentette be, amelyet Kijev és a Nyugat is „illegitim komédiának” titulált.

Egy másik bejegyzésben arra szólított fel, hogy a megszállt területeken tartott népszavazásokat az ENSZ felügyelete mellett újítsák meg, majd hozzátette, hogy a Krímnek hivatalosan is Oroszország részévé kell válnia, Ukrajnának pedig „semlegesnek” kell maradnia.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök kabinetfőnökének tanácsadója is elmondta a véleményét ennek kapcsán, hangsúlyozva, hogy már létezik „egy jobb béketerv”, amely magában foglalja a területek felszabadítását, beleértve a Krím-félszigetet is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.