Dollár
432,02 Ft
Euró
423,49 Ft
Font
482,76 Ft
Bitcoin
20,033 $

Ha Muskon múlik, idén már nem derül ki, hogy mi lesz a Twitterrel

Fotó: Twenty20
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 16. - 09:23

Musk és a csapata szerint jövő évig várni kell a tárgyalásra, azonban a Twitter gyorsított eljárást szeretné, idén szeptemberi meghallgatással. 

Elon Musk több időt akar, hogy felkészüljön a perre, amelyet a Twitter 44 milliárd dollárért történő megvásárlásáról szóló megállapodástól való vitatott visszalépése miatt indított a platform vezetése – derül ki az ügyvédei által pénteken egy delaware-i bíróságra benyújtott beadványból.

Soron kívül Oroszország kizárólag a saját feltételei szerint hajlandó kivonulni Ukrajnából

Musk és a csapata szerint jövő évig várni kell a tárgyalásra, azonban a Twitter gyorsított eljárást szeretné, idén szeptemberi meghallgatással. 

Beadványukban, amely ellenvetés a Twitter által korábban benyújtott indítvány ellen, Musk ügyvédei azt állították, hogy a vállalat „két hónapos huzavona és ködösítés után hirtelen kérte a gyorsított eljárást”, és azt mondták, hogy ez a Twitter „legújabb taktikája a spamfiókokkal kapcsolatos igazság elfedésére”.

A gyorsított meghallgatás Musk oldala szerint tisztességtelen taktika lenne, és egy módja annak, hogy elfedjék a platform hamis fiókokkal kapcsolatos problémáinak mértékét. Ezért a Twitter beperelte Muskot, azt állítva, hogy a Tesla vezérigazgatója rosszhiszeműen próbál kihátrálni az üzletből.

Musk ügyvédei azzal érveltek, hogy „rendkívüli teljesítmény” lenne egy összetett, meghiúsult üzlet ügyét akár öt-hat hónapon belül tárgyalni, és szerintük „a tárgyalás 2023 februárjában történő megtartása kiegyensúlyozottan szolgálná a felek és a bíróság érdekeit”. 

A Twitter körülbelül 60 napon belüli tárgyalást kért. A CNBC megkereste a Twittert és Elon Muskot is, előbbi nem kívánt nyilatkozni, utóbbi nem reagált a megkeresésre. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.