Dollár
392,18 Ft
Euró
412,01 Ft
Font
480,13 Ft
Bitcoin
16,932 $

Elon Musk szerint a Tesla hamarosan sokkal többet fog érni, mint az Apple

Fotó: EPA/Carina Johansen

Szabó Kata

2022. október 21. - 10:04

A cégvezető szerint egyértelmű jövő áll a vállalat előtt, ami meglátása szerint a fokozatos növekedésről fog szólni.

A Tesla növekedése az egyik legfőbb bizonyítéka annak, hogy a vállalat már az autóiparban, sőt magán a tech ágazaton belül is jelentős szereplőnek számít. A tőzsdére való bevezetése is jó döntésnek bizonyult, hiszen egyrészt növelte Elon Musk vagyonát, másrészt pedig a vállalatot is megerősítette.

Soron kívül Németország szerint Oroszország nem tudja, és nem is fogja megnyerni a háborút

Itt azonban nem állna meg a cégvezető, ugyanis legutóbbi nyilatkozatában Elon Musk új célt tűzött ki a Tesla számára, amelynek teljesítése nem lesz egyszerű feladat, hiszen a cél nem más, mint az Apple piaci értékének felülmúlása.

A Tesla tovább menetel a tőzsdén

Elon Musk az idei év harmadik negyedévi eredményeinek bemutatásakor árulta el a közeljövőre vonatkozó célját, és erős utalást tett arra, hogy autógyártó vállalata a tőzsdei jelenlétnek köszönhetően hamarosan még jobban felértékelődik.

A Q3-as eredmények egyébként hagytak némi kívánnivalót maguk után, ugyanis a várakozásokhoz képest némi bevételkiesést mutattak, ám nyereség tekintetében felülmúlták a korábbi célkitűzéseket, ami természetesen azonnal pozitív hatással volt a Tesla részvényárfolyamára.

Tesla > Apple

Elon Musk elmondta, hogy egy ideig csak elképzelhetőnek tartotta, hogy a Tesla többet érjen, mint az Apple, amely akkoriban még csak mintegy 700 milliárd dollárt ért, azóta azonban jó irányba indultak el a dolgok, így a cégvezető most már azon a véleményen van, hogy cége jóval meghaladhatja az Apple jelenlegi piaci értékét, sőt, azt sem tartja kizártnak, hogy a Tesla idővel többet fog érni, mint az Apple és a Saudi Aramco együttvéve.

Ehhez azonban jelentős ugrásokra lesz szükség, hiszen az Apple jelenleg 2300 milliárd dollárt, a Saudi Aramco pedig körülbelül 2100 milliárd dollárt ér, így a 700 milliárd dollárt érő Teslának sok pénzt kell még termelnie, hogy Elon Musk célját teljesítse.

Ebben, mármint a pénztermelésben nagy segítség lehet, hogy a gyártó a Semi és a Cybertruck kapcsán hamarosan újabb modellekkel is jelentkezik, emellett a távolabbi jövőt vizsgálva a Tesla Optimus, a vállalat első humanoid robotja is hozzájárulhat a sikertörténet eléréséhez.