Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Elon Musk mindenkit óva int a róla készülő dokumentumfilmtől

TÉMÁK:
#Elon Musk
Fotó: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a működését. MTI/EPA/Alexander Becher
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Állítása szerint a film nem éppen az ő hiteles bemutatásának céljából készült.

Elon Musk úgy véli, hogy a még bemutatás előtt álló dokumentumfilm szándékos kísérlet a róla alkotott kép eltorzítására, ám azt egyelőre nem árulta el, hogy mire alapozza gyanakvásait.

A Musk című dokumentumfilm rendezője az Oscar-díjas Alex Gibney lesz, a produkciós cég pedig az a Jigsaw Productions, amelynek ő a tulajdonosa.

Mint a forgatás kezdetének bejelentésekor elhangzott, a film “hiteles és kendőzetlen tanulmány” lesz a multimilliárdos tech-vállalkozóról, a Tesla, a SpaceX és a Twitter vezérigazgatójáról, ám Musk egy tweetben csapdának nevezte az alkotást, amely véleménye szerint szándékosan próbálja meg eltorzítani a róla alkotott képet.

Gibney értetlenkedve fogadta Musk nemtetszését, és egy “honnan tudhatnád?” kérdéssel válaszolt, utalva rá, hogy a dokumentumfilm még bemutatásra sem került.

Az Oscar-díjas rendező hozzátette, hogy egy ideje már dolgozik a filmen, és nagyon izgatott miatta.