Elon Musk “ideiglenesen” jegeli a Twitter-üzletet a kamu fiókok arányának eredményeire várva

Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója anyja, Maye Musk társaságában a New York-i Metropolitan Mûvészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén 2022. május 2-án. MTI/EPA/Justin Lane
not image

Borbély Fanni

2022. május 13. - 15:00

Elon Musk pénteken bejelentette, hogy ideiglenesen jegeli a 44 milliárd dolláros Twitter-üzletet, amíg ki nem kerül, hogy pontosan mennyi a kamu fiókok aránya a platformon.

A világ leggazdagabb embere pénteken mindenki meglepetésére bejelentette, hogy “ideiglenesen” jegeli a 44 milliárd dolláros Twitter-üzletét, amíg ki nem derül, hogy egészen pontosan milyen arányban vannak hamis fiókok a platformon. Erre a hírre azonban szempillantás alatt zuhanórepülésbe kezdtek a részvények.

A részvények ugyanis 17,7 százalékkal 37,10 dollárra estek vissza Musk bejelentésére, mely a legalacsonyabb érték azóta, hogy a milliárdos április elején nyilvánosságra hozta, hogy bevásárolta magát a Twitterbe, majd bejelentette, hogy ajánlatot tett a vezetőségnek a platform felvásárlására.

Miközben a Twitter részvényei mélyrepülésbe kezdtek, addig a Tesla részvényei szépen kúsznak felfelé: mintegy 5 százalékos emelkedés történt a tőzsdén. Musk szokásához híven egy tweetben jelentette be az üzlet jegelését, mondván, amíg a részletes adatok nem támasztják alá, hogy a hamis fiókok aránya valóban a felhasználók kevesebb, mint 5 százalékát teszik ki, addig kivár.

A bejelentés azért is meglepő, mert Musk a Reuters egy május 2-án publikált cikkére hivatkozott, melyben egy elemző megosztotta, hogy a kamu fiókok aránya 5 százalék körül mozgott az első negyedévben, hozzátéve, hogy ez a tény hozzásegítheti Muskot egyfajta “árcsökkentő stratégia” kivitelezéséhez.