Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Elon Musk és a Fehér Ház az elektromos járművek piacának növeléséről tárgyalt

Fotó: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. MTI/EPA/Alexander Becer
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ennek során a kétpárti infrastrukturális törvény és az inflációcsökkentő törvény is szóba került, amelyek ösztönzőleg hatnak a tiszta energia felhasználására, illetve az ezzel kapcsolatos fejlődést is támogatják.

Elon Musk, a Tesla vezére pénteken találkozott a Fehér Ház magas rangú tisztviselőivel, hogy megvitassák a Biden-kormány azon törekvéseit, amelyek az elektromos járművek piacának növelésére irányulnak.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Erről Karine Jean-Pierre sajtótitkár nyilatkozott, hozzátéve, hogy a milliárdos többek között Mitch Landrieu infrastruktúra-fejlesztési koordinátorral és John Podesta energetikai tanácsadóval tartott megbeszélést.

„Ennek során szóba került, hogy a kétpárti infrastrukturális törvény és az inflációcsökkentő törvény hogyan tudja előmozdítani azon lehetőségeket, amelyek az elektromos járművek szélesebb körben történő alkalmazását tennék lehetővé”

– mondta.

A Joe Biden amerikai elnök által elfogadott jogszabályok ösztönzőleg hatnak a tiszta energia felhasználására, valamint az elektromos járművek és az általános infrastruktúra fejlesztését is támogatják – írta az RFI.

Majd a sajtótitkár elmondta, hogy Biden nem volt jelen a találkozón, de a lényeg egyébként is az volt, hogy az illetékes tisztviselők részt vegyenek a tárgyaláson, amely a későbbiekben egyéb eredményekkel is szolgálhat.