Elon Musk beleegyezett, hogy egy karok és lábak nélküli embert küldjön az űrbe

not image

Borbély Fanni

2020. november 21. - 21:51

Az Interesting Engineering meglepő hírt tett közzé, miszerint egy sportoló a Twitteren megkereste Muskot, aki nemcsak válaszolt, de pozitívan bírálta el a furcsa kérést.

Az Interesting Engineering meglepő hírt tett közzé, miszerint egy sportoló a Twitteren megkereste Muskot, aki nemcsak válaszolt, de pozitívan bírálta el a furcsa kérést.

Az egész a Twitteren kezdődött, ahol Philippe Croizon francia atléta egy érdekes tweettel kereste meg a techgurut. A sportoló bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy azt szeretné, Elon Musk küldje őt az űrbe, hogy újra megmutathassa a világnak, hogy bármi lehetséges.

Croizon képeket is mellékelt a kéréséhez, melyeken ő maga szerepel különböző sporttevékenységek közben, mint ejtőernyőzés, búvárkodás, úszás vagy éppen versenyautó vezetés. Musk válasza pedig pozitív volt, azt válaszolta, hogy egyszer Croizon is felkerülhet a Starshipre.

Bár az egyelőre nem tiszta, hogy a francia sportoló egy gyors Föld körüli utazásra kapott meghívót, vagy egyenesen a Marsra lesz szerencséje elutazni, egy biztos: Croizon biztosan venni fogja az akadályokat.

Elképesztő teljesítményét már több területen is megcsillogtatta, ő az első négyszeresen amputált ember a világon aki átúszta a La Manche-csatornát és végigcsinálta a Dakar-ralit.

Elon Musk szerint 2024-ben indulhat el az első SpaceX misszió a Marsra

Philippe Croizon 1994. márciusában elszenvedett súlyos balesetének következményeképp kellett amputálni végtagjait, s bár eleinte nagyon el volt keseredve helyzete miatt, néhány borzasztóan fárasztó edzés és képzés után végül elérte célját. Elképesztő, de Croizon írt egy könyvet és ő találta fel az ejtőernyős ugrást. Ezek alapján úgy látjuk, számára tényleg nincs lehetetlen.