Keményen odaszúrt Elon Musk az amerikai elnöknek

MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 30. - 17:29

Szokásához híven nem rejtette véka alá véleményét az időközben a világ leggazdagabb emberévé avanzsáló techguru.

Elon Musk a kaliforniai Code Conference eseményen tartott egy rövidebb sajtótájékoztatót, ahol a riporterek megkérdezték tőle, mi a véleménye arról, hogy Joe Biden elnök még mindig nem gratulált az Inspiration4 űrturistákat szállító misszió sikere kapcsán.

“Bidenék rendezték a Fehér Házban a villanyautókkal kapcsolatos csúcstalálkozót, de nem hívták meg a Teslát, ellenben ott volt a GM, a Ford, a Chrysler és a United Auto Workers Union. Egyszer sem említettek meg minket, helyette a GM-et dicsérte a Ford miatt, hogy elhozták az elektromos autók forradalmát” – mondta Musk.

Az amerikai dollármilliárdos úgy gondolja, az amerikai elnök és adminisztrációja minden bizonnyal más érdekeket képviselhet, és lobbiznak a Tesla ellen, bár azt egyelőre nem érti, mindezt miért teszik – írta a Szputynik hírportál.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője korábban úgy nyilatkozott a Tesla kihagyásáról, hogy mivel a United Auto Workers az ország egyik legnagyobb gyártójaként tevékenykedik, ezért kaphattak automatikus meghívást, így a sértettek jobban teszik, ha levonják a konklúziókat.