Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,253 $

Elnéptelenedhet a Föld, ha továbbra is több fiú születik, mint lány

Kutatók figyelmeztettek, hogy a soron következő generációk túlnyomó többségében a férfiak dominálhatnak majd, ami végeláthatatlan következményekkel járhat.

Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Amerikai, szaúdi, szingapúri és indiai tudósokból álló kutatócsapat nemrégiben egy olyan elemzést tett közzé, melyből kiderült, hogy a nőnemű magzatok abortusza egyre gyakoribb lehet a fejlődő országokban, ami azt vetíti előre, hogy több fiú születhet, mint lány.

Ha minden a jelenlegi trendek szerint zajlik, akkor 4,7 millió lány nem jöhet világra 2030-ig, miközben 2100-ra ugyanez az érték 22 millióra növekedhet – olvasható a Medical News Today beszámolójában.

Ezeket az adatokat tizenkét ország születési statisztikái alapján határozták meg, és rájöttek, hogy 1970 és 2017 között Indiában és Kínában több mint 45 millió nőnemű csecsemőt abortáltak, ami rendkívül elkeserítő tendenciával járhat a jövőben.

Kutatók rámutattak arra is, hogy a fejlődő országokban tovább mélyülhetnek a férfiak és a nők közötti nemi egyenlőtlenségek, ezáltal továbbra is a társadalom másodrangú szereplői maradhatnak a nők, akiknek még azt a jogát is elvehetik, hogy eldöntsék, hagyják-e megszületni lányukat, vagy sem.

Egyetlen módszer létezik a probléma megoldására, mégpedig az oktatás fejlesztése, valamint a vallási dogmák feloldása, ehhez viszont radikális változásokat kellene eszközölni a világ több államában is, ami szinte lehetetlen feladatnak számít.

Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

A támogatott lakhatás programban kialakított lakásokban szociális munkával támogatva teremtik meg az önálló élet lehetőségét fogyatékossággal élő embereknek.