Ellopta idős betegtársa pénzét és ékszereit egy nő

Fotó: Unsplash/Tyler Nix
not image

Kornis Vivien

2021.július.22 - 18:27

Az egyenruhások néhány órán belül azonosították a gyanúsítottat, aki be is vallotta tettét.

Az egyik edelényi kórház orvosa tett bejelentést a rendőrségre 2021. július 21-én a délelőtti órákban, melyben elmondta, hogy egyik betegüknek eltűnt a készpénze és az arany ékszerei.

Az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal a megadott intézményhez siettek, ahol szóban meghallgatták a sértettet. A 76 éves asszony elmondta az egyenruhásoknak, hogy tegnap még biztosan megvolt a pénze és ékszerei, azonban azokat ma már nem találta.

A rendőröknek az adatgyűjtés során egy betegtárs szúrt szemet, aki be is vallotta nekik, hogy ő lopta meg az idős hölgyet – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság police.hu oldalon megjelent közleményében.

A gyanúsított kihallgatása során elmondta a nyomozóknak, hogy az ellopott dolgokat már át is adta férjének, hogy tegye azokat pénzzé, sőt azt is elmondta, hogy pár napja kezdett barátkozni idős betegtársával, és amikor látta, hogy mélyen elaludt elvette annak értékeit.

Az 50 éves helyi nőt kifosztás, míg 53 éves férjét pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök.

A férjtől a nyomozók hiánytalanul lefoglalták, és jogos tulajdonosának már vissza is adták az ellopott készpénzt és ékszereket.