Dollár
425,30 Ft
Euró
421,75 Ft
Font
482,11 Ft
Bitcoin
20,229 $

Ukrajna azt mondja, augusztostól jöhetnek a sikere ellentámadások az oroszok ellen

Fotó: Orosz katonák a mariupoli Azovsztal acélipari üzem területén 2022. június 13-án. Az Azovi-tenger partján fekvő kikötőváros a kizárólag Oroszország által elismert "Donyecki Népköztársaság" ellenőrzése alatt áll, miután az orosz erők hosszú ostrom árán elfoglalták. A kép területén az orosz védelmi minisztérium által újságíróknak szervezett túrán készült. MTI/AP
not image

Hujber Dávid

2022. június 26. - 16:21

Noha Ukrajna időközben Szeverodonyecket is elvesztette, szerintük hamarosan sikeres ellentámadásokat hajthatnak végre a keleti régióban.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szeverodonyeck elesett, már teljes mértékben orosz ellenőrzés alatt áll, de az ukránok szerint most taktikai előnyre tehetnek szert azzal, hogy magasabbról fognak védekezni.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

Oroszország hatalmas tűzerővel rendelkezik, néhol tízszer nagyobb a tűzerő, amivel bírnak, és ezek olyan különbségek, amikkel nehéz mit kezdeni. Ennek ellenére Ukrajna masszívan hisz a győzelemben, és abban, hogy az orosz túlerő ellenére sikerrel járhatnak.

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának vezetője, Kyrylo Budanov a Reuters kérdésére azt mondta, mivel Oroszország a tartalékos erőit is aktivizálta, hogy feltöltse a Kelet-Ukrajnában lévő sorait, nincs értelme arra várniuk, hogy csökkenjen a támadási potenciáljuk. Szerinte csak katonai erővel érhetnek el győzelmet Oroszországgal szemben, és továbbra is hisznek abban, hogy sikerrel járhatnak.

Kiemelte, nem szabad csodára várniuk, arra, hogy elfáradnak az oroszok, és nem akarnak majd tovább harcolni. Ennek ellenére biztos abban, hogy visszaszerzik a területeiket az ellentámadásuk eredményeként – írja a The Guardian.

Budanov ennek kapcsán azt mondta, augusztustól már látható eredményeket kell látniuk az ellentámadások megvalósításával az oroszok által megszállt dél-ukrajnai Herszon régióban, ahol szintén sikerrel jártak az orosz egységek.