Elhunyt a híres énekesnő

Fotó: lina_tol / Twenty20

Czinder Tímea

2022. február 24. - 00:10

A fiatal nő mindvégig a gyógyulásért küzdött, hogy lehetősége legyen megosztani azt a sok szépet az emberekkel, amit önmagában érzett.

Hosszú betegség után 31 évesen elhunyt az America’s Got Talent egykori versenyzője, Jane Marczewski, akit sokan Nightbirdie néven ismertek. A fiatal nő már a műsorba jelentkezéskor is küzdött a rákkal – tüdejében, gerincében és májában is daganatos sejteket találtak, az orvosok szerint pedig 2 százalék esélye volt a túlélésre.

“Minden alkalomra volt egy szellemes tréfája, még akkor is, ha a poénnak ő maga volt a csattanója. Azok, akik ismerték, rajongtak az életet maximálisan kiélvező személyiségéért és humorérzékéért. Maradandó öröksége a remény ajándéka lesz, amelyet a zenén keresztül igyekezett átadni”

– emlékezett rá családja.

Az énekesnőt először 2017-ben diagnosztizálták mellrákkal, majd remisszióba került, 2019-ben azonban a gyilkos kór visszatért, és az orvosok azt mondák, csupán 3-6 hónapja van hátra. Esélyeit meghazudtolva a rák ismét visszavonult, 2021-ben azonban harmadszor és utoljára újra terjedni kezdett testében.

Nightbirdie az idei nyár elején lépett az amerikai tehetségkutató színpadára, tehetsége pedig nem csupán a közönséget ragadta magával; a legszigorúbb bíró hírében álló Simon Cowell Golden Buzzer gombbal jutalmazta produkcióját, amire minden zsűritagnak csak egyszer van lehetősége, és azonnal a következő fordulóba juttatja a szerencsés előadót.

Az énekesnő a tavalyi show közepén adta fel a versenyt, betegsége ugyanis súlyosbodott, a küzdelem pedig minden energiáját és figyelmét felemésztette.

„Sajnálom, hogy ezt így kell bejelentenem, de nem fogom tudni folytatni a versenyt. Az élet sajnos nem mindig azokat a lapokat osztja le, amikben reménykedünk. Köszönöm a támogatásotokat, a világot jelenti nekem. Hamarosan jobban leszek, maradjatok velem!”

– tette közzé Instagramon augusztusban.

Az énekesnő azt is hozzátette, azzal, hogy bekerült az America’s Got Talentbe, egy álma vált valóra, és nehéz volt meghoznia ezt a döntést. Betegsége ellenére mindvégig próbálta megőrizni optimizmusát, felépülése után pedig egy „csodálatos album” kiadását tervezte.