Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

Elhunyt az egyik legnagyobb gitárlegenda, aki Johnny Depp nagy barátja volt

Fotó: Unsplash/Simon Weisser
Style
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Jeff Beck hatalmas név volt a szakmában, és az is marad, de már soha nem láthatjuk őt fellépni, csak a korábbi felvételeken.

Aki kicsit is otthon van a rockban, az pontosan tudja, hogy ki volt Jeff Beck. Az 1944 nyarán született zenész nagy utat járt be, és igazi legendává vált, egyértelműen arra született, hogy gitározzon, alkosson és szórakoztasson.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Őstehetségnek tartották, aki különleges módon pengette a hangszereket. Karrierje 1964-ben indult útjára, és egészen 2023-ig játszott, majd örök álomra hajtotta a fejét, és csatlakozott az égi legendákhoz.

78 esztendősen érte utol a halál, amivel nagyon nagy űrt hagy maga mögött, sokan szerették. Johnny Depp, a világhírű színész, aki zenész is, szintén remek kapcsolatot ápolt a sztárral, és mindig öröm volt számára, ha közösen zenélhettek.

Beck halálát a családja erősítette meg egy hivatalos közleményben. Kiderült, hogy egy hirtelen bakteriális agyhártyagyulladás okozta a halálát, de békés körülmények között hunyt el, nem szenvedett.

Az Egyesült Királyságban született sztár gyakorlatilag mindent elért, amit csak lehetett a szakmában. Számos nagy koncertet adott, és a Grammy-t például összesen nyolc alkalommal is be tudta gyűjteni, először 1985-ben, míg utoljára 2010-ben, akkor három kiírásban is győzött.

Még több bulvár: A világ egyik legjobb nője