Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Elhunyt a Flashdance énekes-dalszerzője, Irene Cara

Fotó: Unsplash/Vincentas Liskauskas
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Egy igazi legenda hajtotta örök álomra a fejét, már nem lehet közöttünk Irene Cara.

Elhunyt 63 éves korában Irene Cara, a Flashdance című film Oscar-díjas énekes-dalszerzője – számolt be róla pénteken a BBC News. Az amerikai színésznő és énekesnő az 1980-ban bemutatott Fame című film főcímdalával is sikert aratott, de sokan ismerték meg a Flashdance című produkció dalszerző-énekeseként is. A film What a Feeling című számáért Oscar- és Grammy-díjat is kapott.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Judith A Moose, Cara publicistája elmondta, hogy a színésznő floridai otthonában hunyt el, de a halála okát nem közölte. 1959-ben Bronxban született, ötgyermekes családban, a legfiatalabbként. Apja Puerto Ricóból származott, édesanyja kubai-amerikai volt. Pályafutását a spanyol nyelvű televízióban kezdte.

Már gyerekkorában részt vett spanyol és angol nyelvű zenei felvételek elkészítésében, majd több off-Broadway musicalben is fellépett. A valódi áttörés azonban 1980-ban érkezett el számára, amikor megkapta Coco Hernandez szerepét a Fame című zenés filmben, és elénekelte a film betétdalát.

Alakításáért 1981-ben a legjobb színésznő díjára jelölték a Golden Globe-on. A Flashdance dalszerzőjeként és énekeseként végül az amerikai filmakadémia díját is elnyerte 1984-ben. Később számos filmben szerepelt, Clint Eastwood és Tatum O’Neal is a partnere volt. Publicistája elmondta, hogy az utóbbi időben több projekten is dolgozott, amelyeket az énekesnő menedzserével együtt szeretne befejezni, mert úgy érzi, Cara ez akarná.

(MTI)