Clouds
21 Budapest
Dollár
345,13 Ft
Euró
371,01 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,899 $

Elhunyt egy hajléktalan Debrecen utcáin, egyetlen ember segített neki

Debrecen, 2023. március 1. Kivonuló mentõautó az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) mentõállomásáról. Az egész országban egységes, a betegek számára az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgõsségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer próbája 2021. július 1-én indult a Debreceni Mentõállomáson. A sikeres próbaidõ és a sürgõsségi ügyelet, és a mentõellátás 1830-as telefonszámának bevezetését követõen elkezdõdhetett a fokozatos országos átállás is. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Már késő volt, nem lehetett megmenteni az életét.

Mint arról a haon.hu beszámolt, a Debrecenben Hallottam facebook-csoportban terjedt el a hír, hogy a Víztorony utcánál rendőrautók és mentőkocsik jelentek meg. Később kiderült, a helyszínen egy hajléktalan férfi lett rosszul.

Soron kívül Szoboszlai Dominikot berendelte a Lipcse vezetősége

A mentők ugyan megkezdték a középkorú férfi újraélesztését, nem jártak sikerrel, az Országos Mentőszolgálat közölte a lappal, hogy már nem tudtak segíteni rajta.

Mint kiderült, az említett facebook-csoportban hozzászólt a bejegyzéshez az a nő is, aki végül mentőt hívott a bajban lévő férfihoz. Többen azonban ezt megelőzően elmentek mellette.

„Sajnos senki nem állt meg rajtam kívül megnézni, hogy jól van-e. Egy néni jött még oda, amikor a mentőt hívtam ki, hogy tud-e segíteni” – írta.