Clouds
21 Budapest
Dollár
363,77 Ft
Euró
391,50 Ft
Font
439,84 Ft
Bitcoin
23,342 $

Elhunyt a Chelsea legendája, Gianluca Vialli

Fotó: Wikimedia Commons
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Hosszas küzdelmet vívott a rákkal, ám 58 éves korában elvesztette a harcot a betegséggel szemben a Chelsea legendája.

A Sky Sports számolt be a szomorú hírről, miszerint Gianluca Vialli 58 évesen elvesztette a harcot a rákkal szemben. Az olasz legenda a Chelsea játékosa és menedzsere volt, s 1996 és 1999 között 88 mérkőzésen 40 gólt szerzett a klubnak, edzőként pedig három trófeát nyert a csapattal.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

A legendánál évekkel ezelőtt diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot, s bár hosszasan küzdött a betegség ellen, 58 éves korában elhunyt a legenda.

1998 februárjában vette át a Chelsea csapatának vezetését, s már az első hónapokban megnyerte a Ligakupát és a Kupagyőztesek Európa Kupáját a csapattal, majd 2000-ben az FA-kupát is.

Az egykori Sampdoria- és Juventus-csatár 59 mérkőzést nyert Olaszországban, és miután 2020-ban először diagnosztizálták a rákos megbetegedést, korábbi csapattársa, Roberto Mancini stábjában vállalt szerepet az olasz válogatottnál, mely a következő nyáron meg is nyerte az angliai Európa-bajnokságot.

Decemberben azonban végül lemondott erről a szerepkörről, amikor visszatért a Royal Marsden kórházba, hogy további kezeléseknek vesse alá magát betegsége miatt, melyet következetesen “nemkívánatos vendégnek” nevezett.