Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,70 Ft
Euró
379,57 Ft
Font
442,94 Ft
Bitcoin
43,417 $

Elfogták a kamaszfiút, aki bombafenyegetéseket küldött több zalaegerszegi iskolának

Egy hónap alatt háromszor is bombariadó volt egy 15 éves fiú miatt a város több iskolájában is.

Zalaegerszeg, 2023. február 7. Rendõrautó áll a bombariadó miatt kiürített zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium elõtt 2023. február 7-én. Ezen a napon Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak. A Zalaegerszegi Rendõrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bûntett gyanúja miatt ismeretlen elkövetõvel szemben indított nyomozást. MTI/Katona Tibor
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Először február 7-én, a reggeli órákban érkezett hét oktatási intézmény e-mail fiókjába fenyegető levél, miszerint az iskolákban bomba van. Az épületeket a hatóságok azonnal kiürítették, ám robbanószerkezetnek nem akadtak nyomára.

A következő egy hónap során még kétszer ismételte meg ugyanezt az elkövető, a tűzszerészek bombakereső kutyák segítségével mindegyik alkalommal átvizsgálták az iskolákat, bomba nem volt, ám a hatóságok hosszú ideig nem akadtak a fenyegetőző nyomára.

Végül a police.hu kedd délután adott hírt arról, hogy elfogták az egyik érintett iskola 15 éves tanulóját, aki kihallgatásán elismerte, hogy ő küldte a fenyegéseket tartalmazó e-maileket.

Habár a fiú szabadlábon védekezhet, a rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, „közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt”. Az még nem derült ki, hogy a fiatalkorú milyen büntetésre számíthat, azonban a hatóságok felhívták rá a figyelmet, hogy milyen büntetési tételt kockáztat az, aki bombafenyegetéssel szórakozik:

Mint írták: „Azok a bejelentők, akik a köznyugalom súlyos megzavarására alkalmas, hamis bejelentést tesznek, híresztelnek, esetleg azt a látszatot keltik, hogy valamilyen közveszéllyel járó esemény következik be, minősített esetben akár öt évi szabadságvesztésre is számíthatnak.”

Előírná a kormány, milyen arányban fogadhat külföldit egy munkásszállás

A következő 4 évben összesen 20 milliárd forint felhasználásával 25-30 újabb munkásszállás építése indulhat el állami támogatással.