Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Egy évvel harmadik szökése után elfogták a hírhedt “galíciai Rambót”

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. február 4. - 16:26

Az egykoron spanyol kommandósként szolgált elítélt gyilkos a hegyekben bujkált a letartóztatás elől.

A ma 63 éves Alfredo Sanchez Chacon, akit sokan a “galíciai Rambóként” emlegetnek, legutóbb tavaly márciusban szökött meg a lugói Monterroso börtönből, ahol egynapos eltávot kapott, ám ahelyett, hogy visszatért volna a börtönbe, elmenekült, és az északnyugat-spanyolországi régió hegyei között bujkált a hatóságok elől.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Az elítélt gyilkos és egyben hírhedt szabadulóművész 2025-ben szabadult volna a börtönből, ám mivel korábban spanyol légiós és katonai kommandós is volt, az ott szerzett tapasztalatait és túlélési képességeit használta fel arra, hogy túléljen a vadonban, ami egészen jól sikerült, hiszen csaknem egy éven át el tudta kerülni a hatóságokat, és egyedül túlélte a vadont.

Chacon azonban nem volt túlzottan körültekintő, ugyanis egy idő után kénytelen volt bemenni a környező településekre, hogy táplálékot szerezzen, ám a lakosoknak feltűnt az egyre gyakoribb élelmiszerlopás, végül pedig egy vadász szúrta ki a szökevényt, aki az erdőben vert tábort magának.

A szabadulóművészt végül csütörtökön kora reggel fogták el, miközben épp megpróbált betörni egy családi házba, hogy élelmiszert lopjon, ám két ember meglátta a művelet közben, és azonnal szóltak szomszédjuknak, aki nevezetesen a Polgári Gárda szolgálaton kívüli tagja. A három férfi elindult Chacon után, és látták, ahogy egy hátizsákkal és a sátorral a hátán az út felé vette az irányt.

Ekkor Manuel Vilela, a szolgálaton kívüli gárdista Chacon nyomába eredt, és megpróbálta feltartóztatni, a szökött rab azonban annak ellenére is ellenállt, hogy irgalmatlan súlyt cipelt a hátán, és még sántított is. Vilela elmondása szerint két figyelmeztető lövést is leadott, ám Chacon még ekkor sem állt meg: egy bottal hadonászva próbálta lerázni Vilelát, aki előkapta összecsukható gumibotját, és 4-5 ütést mért Chaconra, majd rávetette magát az elítéltre.

Érdekesség, hogy Chacon egyébként maga is egy polgárőr fia, először pedig 1997-ben került börtönbe, és nyolc évig szökésben volt. Igen súlyos vádak miatt ítélték börtönre: egy 24 éves férfi meggyilkolása, egy gyilkossági kísérlet, több nemi erőszak, 23 rablás, és fegyveres összetűzés a polgárőrséggel – a férfit összesen 38 alkalommal tartóztatták le.

(RT)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.