Életveszélyes jó szándék az M0-son (videó)

Fotó: Instagram/Magyar Közút Nonprofit Zrt.
not image

Hujber Dávid

2021. szeptember 21. - 08:09

Ugyan az autós jót akart, ebből akár tragédia is lehetett volna, melynek részleteiről a Magyar Közút számolt be.

A Magyar Közút gyakorlatilag napi szinten igyekszik felhívni az emberek figyelmét arra, hogy legyenek óvatosak, mert a meggondolatlanság nagyon sokba kerülhet. Könnyen lehet, hogy ezen videók bemutatásával már sok emberéletet mentettek meg.

Az utak be vannak kamerázva, mindent látnak, és az alább látható esemény is rögzítésre került, melyről a Magyar Közút hivatalos Instagram oldala számolt be. „Jót akart, de veszélyesen” – hangzik a bejegyzés első sora.

A jelenetet nemrég rögzítették a kamerán az M0-son: Nemrég az M0-ás autóút csömöri szakaszán az egyik forgalomfigyelő kameránk rögzítette, hogy egy, a leállósávon lerobbant autóhoz egy másik jármű érkezik.

A szürke színű autós valóban csak segíteni próbált: A felvételek alapján látszik, hogy akkumulátor problémája volt, amit a szürke autós igyekezett bebikázni. Ehhez viszont orral kellett ráállnia a másik járműre, ezért elkezdett forgolódni, érintve a külső sávot.

Körözött, 26 milliós luxus Audit fogtak a határon (képek)

Akár nagyobb baleset is lehetett volna belőle: Szerencsére a többi autós figyelmesen vezetett és nem történt baleset, de azért ez így is veszélyes szituáció volt, még ha a másik autósnak jó szándékkal próbált is segíteni a sofőr. Ilyen helyzetekben inkább kérjünk profi segítséget, akinek van indítássegítője, gyorsindítója.