Életveszélyes, ahogy a kínai katonai helikopter szinte súrolja az autópályát

not image

A T-800-as

2020. december 19. - 06:26

Egy nem mindennapi jelenetet vettek videóra, ahogy a kínai Z-8 típusú katonai helikopter szinte súrolja az autópálya aszfaltját.

Egy nem mindennapi jelenetet vettek videóra, ahogy a kínai Z-8 típusú katonai helikopter szinte súrolja az autópálya aszfaltját.

Azok, akik abban az időpontban közlekedtek az autópályán, nem akartak hinni a szemeiknek. A Sputnik News is beszámolt a jelenetről, ahogy a kínai fegyveres erők egyik közkedvelt helikoptere szinte autóként közlekedik az autópályán.

Ráadásul ez egy nagyobb helikopter, amivel még nehezebb és veszélyesebb lehet egy ilyen manőver. A pilóta tehát nemcsak vakmerő, hanem rendkívül képzett is. A videó hamar ellepte az internetet, nem is csoda, mert nem sok hasonlót lehetett látni.

Az autóban videózók is nagyon izgatottá váltak, és olyasvalamiben volt részük, mint soha ezelőtt. Valószínűleg ez volt az utolsó ilyen élményük, ahogy a hatalmas monstrum közvetlen előttük repül, centikre az aszfalttól.

Rendőrségi helikopternek csapódott egy drón, börtön járhat érte

Egyelőre nem ismert, hogy mi is zajlott pontosan, a pilóta miért végzett ilyen veszélyes manővert. Sok szempontból nem világos a történet, és azt sem tudni, hogy hányan ültek a helikopterben. Lehetséges, hogy csak egy katonai videós anyaghoz vették fel a jelenetet, nem tudni…

A The War Zone arra lett figyelmes, hogy a helikopteren nem volt látható az azonosító jel, ami pedig arra utal, hogy a PLA Navy Marine Corps egyik gépéről lehet szó, mely a fegyveres erők egyik gyorsan növekvő része.